Wat is WODBEAST?
WODBEAST is een bedrijf opgezet door Marco Hoogenraad. WOD staat voor Workout of the Day en Beast is mijn nickname in de triathlonwereld. Deze naam heb ik gekregen van speaker en goede vriend Ruud de Haan.

De naam is gebaseerd op het feit dat ik met mijn krachtsportverleden iets groter ben dan de gemiddelde triatleet maar vooral om mijn never give up mentaliteit terwijl ik verschillende keren letterlijk en figuurlijk 10 tellen heb gehad.

Enerzijds is WODBEAST een personal en deels online trainingsplatform voor (beginnende) sporters, duursporters, du- en triatleten en Masters 40+ maar ook bied ik (personal en groeps) trainingen aan voor skills, techniek, kracht & conditie voor individuen en doelgroepen. Mijn WODBEAST Workouts! Denk hierbij aan mannen en vrouwen die een druk werk- en of gezinsleven hebben en weer de oude vorm willen terugkrijgen. Maar ook small group projecten om (terug) fit te worden en kracht- en conditietrainingen voor selecties (voetbal, handbal etc.). Verder heb ik mezelf ten doel gesteld om de teveel binnen zittende, sport videospelletjes spelende jeugd aan het bewegen te krijgen. Vandaar ook mijn zeer scherpe abonnementen voor de jongeren tot 26 jaar.

Anderzijds hebben we een webshop WODBEAST Shop die ik samen met mijn dochter Savannah run. In deze shop bieden we kleding, gear en voeding aan die we nodig hebben met sporten. Maar ook mijn oude vak laat ik niet helemaal los. Zie Webdesign WODBEAST.

Waarom WODBEAST?
Na jarenlang getraind te hebben in diverse takken van sport en onder diverse trainers, is nu de tijd rijp om zelf aan de slag te gaan. Ik heb een andere kijk op training gekregen sinds ik in 2016 een flinke burn-out opliep. Natuurlijk waren de privéomstandigheden de afgelopen vijf jaar en mijn werkomstandigheden de grootste veroorzakers van teveel stress. Maar ik ontdekte, met hulp, dat het harde en erg lange trainen voor de triathlonsport de afgelopen 18 jaar een flinke derde factor is geweest. Eind december 2016 zocht ik iets om mijn eigen batterij op te laden. De triathlontrainingen werkten averechts maar ik had wel de behoefte om er even uit te gaan. Mijn gedachten even op nul. Ik kwam destijds in aanraking met CrossFit en ontdekte hierin een vorm van fitness die uniek is. Zo divers en zo effectief. Mijn batterij laadde gestaag op en al snel heb ik mijn CrossFit trainersdiploma’s gehaald. Naast het geven van trainingen zag ik door de vorm van trainingen, de output ervan dat ik dit kon doortrekken in de duursport trainingen. Ik heb contact gezocht met gelijkgestemde trainers in Amerika en in combi met mijn jarenlange ervaring in diverse wedstrijdsporten en dito trainers ben ik CrossFit, Strength & Conditioning en Endurance (o.a. zwemmen, fietsen, roei-ergo, ski-ergo en hardlopen) op elkaar gaan afstemmen. Gaten die ik zag heb ik gedicht. Zo ben ik tot een eigen unieke programmering voor duursporters gekomen (hardlopers, fietsers en du- en  triatleten) waarbij kracht, conditie en uithoudingsvermogen centraal staan maar ook mobiliteit, dynamische oefeningen en hersteloefeningen in Workouts van 60 minuten. Met deze aanpak ga ik uit van minder is meer en stel ik kwaliteit boven kwantiteit. Na maanden testen op mezelf, op vrijwillige proefpersonen, bijschaven, ruggespraak met diverse trainers is de methode zover dat ik het wil aanbieden en van mijn passie mijn beroep wil maken om anderen te trainen, te stimuleren, te coachen en met elkaar verder te groeien! Deze training bied ik vooral via WODBEAST Workouts, de WODBEAST Pakketten maar pas het regelmatig toe in mijn Personal en Small group trainingen. Ontdek het zelf en neem contact met me op!

Doe je mee? BE AS FIT AS YOU CAN BE(AST)!