Deze kerst, na 2 jaar, heb ik mijn kerst duurloopje weer in ere hersteld. Het ging heerlijk en tijdens deze 10 km komen gedachten bovendrijven….wat een jaar…en dacht laat ik het weer eens van me afschrijven!

Tja waar zal ik beginnen….2018 was een jaar vol veranderingen maar belangrijker dan wat ook een jaar van stabiliteit bij mijn liefde van mijn leven: Barbera. Inmiddels zijn we dit jaar 25 jaar getrouwd en dat was haar (en mijn) diepste wens om nog mee te maken samen met elkaar, onze kanjers van kinderen en onze dierbaren. En sterker nog…..ze voelt zich zeer goed, is super actief en helpt mij bij de WODBEAST Gym als geen ander en we kijken alweer uit naar 26, 27 en verder….jaar. Maar ook onze fantastische kinderen gaan zo goed! Savannah is nog steeds helemaal gelukkig met haar vriend Dani, heeft een nieuwe baan gevonden en helpt mij op haar zeer gedreven manier met de sociale mediakant van WODBEAST en heeft zelfs een les overgenomen in onze vakantie. Maar ook Xandro, die helemaal in de sport zit met zijn opleiding! Samen trainen we de Velo Handbal dames selecties waar hij zijn huidige vriendin Yvette heeft leren kennen. In de toekomst zal hij meer en meer mij helpen met de trainingen. We doen het met z’n allen en daar ben ik super blij mee! Be positive, be strong!

Het jaar 2018 in vogelvlucht
Daar was dan de datum 1 januari 2018. De datum dat ik afscheid nam van een tijdperk in het bedrijfsleven bij MN. Na 20 jaar gingen onze wegen scheiden. Niet helemaal leuk gegaan maar dat was een mooi leerproces! Na 35 jaar werken aankloppen bij het UWV. Al snel een gesprek en ik wist het al. Ik zei stellig tegen de beste man van het UWV: “Geef me even de tijd. Ik ga een ZZP bestaan opbouwen als trainer en coach”. Hij zag de twinkeling in mijn ogen dat ik het meende en er voor zou gaan. En zo is WODBEAST geboren!

Maar ook mijn oude vak als webdesigner en contentmanager liet ik niet helemaal los. Ruud de Haan en Wim v/d Broek wilden een andere website. Het moest het platform worden van triathlon- en duathlonminnend Nederland en vroegen mij Trikipedia.nl te maken. Wat een eer en wat een mega succes en prachtig platform is dit geworden. Ik was en ben super trots om hier deel van uit te mogen maken!

In maart ben ik officieel gestart met WODBEAST. Als ZZP-er kreeg ik van Ted de eerste kans om als fitnessinstructeur werkzaam te zijn bij Family Sports. Hier mocht ik ook mijn eerste trainingen opzetten en geven. We noemden ze eerst CrossFun lessen en later werd het WODBEAST Workouts! Al snel volgden meer opdrachtgevers die mijn trainingen super interessant vonden. En wat was en is het leuk om anderen te trainen, te enthousiasmeren en te stimuleren. Het was direct duidelijk: dit is mijn passie, mijn droom! Als klap op de vuurpijl kwam daar de vraag van SPORT + fysiotherapie en orthopedie om als partner een eigen toko op te starten. Tja Frank en Roel ken ik goed en hebben mij zo goed geholpen in mijn wedstrijd triathlonperiode en revalidatietraject dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt! Nu zijn we 3 maanden bezig en hebben naar elkaar uitgesproken dat we heel graag samen verder gaan in de komende jaren. De WODBEAST Gym, WODBEAST Workouts, WODBEAST Lanzarote en binnenkort WODBEAST Endu Performance is geboren!

De toekomst en dankbaar
Ik ben me momenteel verder aan het specialiseren in Endurance Strenght & Conditioning voor triatleten en duatleten. Ik wil dit gieten in workouts die binnen en buiten geschieden en in het teken staan van het individu. Met al mijn ervaring, af en toe tegen de stroom in mentaliteit, niet geloven in heilige huisjes, continue leren, vooral open staan voor andere meningen en opvattingen over training en coaching en vooral meegaan met de tijd en ontwikkelingen van mijn afgelopen 52 jarig sportleven, wil ik unieke trainingen aanbieden waarbij de uitgangspositie altijd moet zijn dat je harder, beter en gemakkelijker gaat zwemmen, fietsen en hardlopen maar beginnend om – metaforisch – eerst het chasis sterk te maken en niet beginnen met mooi spuitwerk, een spoiler, dikke sloffen of mooie velgen voor je auto. Allemaal smuck op een nog steeds slecht chasis.

Naast het feit dat ik gek van sport ben, heel veel sporten gedaan heb, nog meer van mijn lijf gevraagd heb en uiteraard veel scholing gedaan heb ben ik gewoon erg dankbaar van alles wat ik heb geleerd van familie, dierbaren en mijn trainers! Ik heb altijd gewerkt met trainers omdat ik niet wilde aanrommelen. Altijd wilde ik het maximale uit mezelf halen, ik was wedstrijdgericht en buitengewoon competitief. Nog steeds wel maar nu meer berustend en ik wil nu graag anderen helpen, laten nadenken en het maximale uit zichzelf halen op welk gebied of wel niveau ook!

Met grote trainers heb ik gewerkt en over de jaren heb ik geleerd dat alle trainers goed en minder goede adviezen of methodieken hebben. Geen ene trainer is heilig al denken sommige dat vaak wel! Mijn gave was om er de zaken uit te pikken die ik nodig had om beter te worden, waar ik zelf achter stond en voelde dat het een match was met mijn brein en lijf!

Dank aan: Cees Roos (voetbal), Lex van Eck van der Sluijs (atletiek), Jacky Ledeboer (Pose method of Running), Casper v/d Burgh, Marcel Verburg, Merijn Schuurman, Ferdinand Mulder, Frank Heldoorn, Bas Diederen en Eric v/d Linden (triathlon), CrossFit Den Haag en vooral Slo (CrossFit).

Nu ben ik aan de beurt om alle positieve en negatieve ervaringen te gebruiken om mijn sporters in en buiten de WODBEAST Gym een totaalervaring te bezorgen, te helpen de juiste (sport)weg te vinden, te enthousiasmeren, te stimuleren maar juist ook veel plezier te hebben! Want dat is de belangrijkste peiler!

Ik wens iedereen een fijne kerst, een sportief, liefdevol en vooral gezond 2019!